Op zondag 4 september 2022 werd de 29ste editie van Sittard Klassiek verreden. Een event dat haar oorsprong kent uit het vieren van Sittard 750 jaar start in 1993. Nadat Covid in 2020 een rigoreuze streep door het evenement zette en we in 2021 gedwongen waren om een soort van Corona-editie van Sittard Klassiek te organiseren, konden we in 2022 weer terug naar het oude normaal: Start en Finish op de Sittardse Markt. Een plek die niet alleen voor de Sittardenaar, maar ook voor mensen van ver buiten de stadsgrenzen (oa. Roelofsarendsveen, Den Helder, Beegden, Düsseldorf (D) en Aachen), een speciaal en warm gevoel opwekt. Een plek waar Sittard Klassiek in belangrijke mate haar bestaan aan ontleent en waar we graag vanaf starten en finishen.

Zowel organisatie als rijders werden zondag getrakteerd op een heerlijk zomerse dag. Met temperaturen rond 30 graden werd Limburg zonovergoten het decor van deze 29ste editie van Sittard Klassiek. We kunnen als organisatie veel voorbereiden en organiseren, maar droog en warm weer is een grote gift die we in dankbaarheid aannemen. 

De bolides zijn 's ochtends via de Paardestraat de mooie  Markt opgereden waar deze ochtend al veel 'bedrijvigheid' was. De eerste zondag van september is immers ook traditioneel de zondag van het Alternatief Sjöttefees. Dat levert met muziek van kapellen een gezelligheid op, waar Sittard Klassiek met tevredenheid naar kijkt. De rijders zijn getrakteerd op een kopje koffie met Limburgse vlaai van Hotel De Limbourg. Zo wordt het monteren van de rallyplaat op de mooie bolides ook een gezellig klusje waar veel rijders even gaan buurten en bijpraten met andere deelnemers. 

Vanaf half elf, de mis in de Heilige Michielkerk is dan uit, zijn de auto's gestart aan de mooie toertocht door Limburgs land. Dit gebeurde onder regie van de Burgemeester Verheijen van Sittard-Geleen die de deelnemers vlaggend op weg stuurde. Uiteraard hadden we via Sittard Klassiek partner Crombeen voor passend vervoer gezorgd waarmee  burgemeester Verheijen samen met Martijn van Helvert in gezelschap van hun echtgenotes de toertocht gereden hebben.  

Via de maasdorpen ging de route over Maaseik, Geistingen, Thorn en vele andere mooie gehuchten en plekjes naar Haelen, waar de rijders van een mooie lunch gebruik maakten bij Restaurant de Vogelmolen. 

Vanaf 15:30 uur arriveerden de deelnemers weer op de Markt in Sittard. Daar vond om 17:00 uur de prijsuitreiking plaats. Dit jaar hadden we met een jubileum speldje ook speciale aandacht voor onze hoofdverkeersleider Boy, die deze klus al 25 jaar (!) voor ons verricht. Boy, dank je wel! 


Tevens sprak Burgemeester Verheijen nog een woord van dank en waardering voor het evenement en alle vrijwilligers, zoals de Scoutingleden van Scouting St Jozef. 

Het was een mooie dag,
het was een mooie Sittard Klassiek.

Dank aan de deelnemers, aan onze partners en sponsoren, aan de Horeca Markt en aan iedereen die aan Sittard Klassiek meegewerkt heeft.

Inschrijven voor de 30ste editie op zondag 3 september 2023 is reeds mogelijk via de menuoptie op deze website.
Doe dat snel, want vol = vol!