In 1993 vierde Sittard haar 750-jarig bestaan als stad. Tijdens deze herdenkingsfeesten is de eerste keer de toertocht Sittard Klassiek georganiseerd.

Dit was zo'n groot succes, dat de organisatie het jammer vond dat het maar een eenmalig gebeuren was. Daarom werd simpelweg besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Zo is er sindsdien op elke eerste zondag van september de toertocht voor klassieke automobielen georganiseerd. Inmiddels was de toertocht in 2012 aan haar 20ste jubileum editie toe.

Wie kan deelnemen aan Sittard Klassiek?

Deelname aan de toertocht is mogelijk met auto's van vijfenveertig (45) jaar of ouder. Daarbij maakt het niet uit of het een grote Amerikaan, een kleine Italiaan, een snelle Engelse sportwagen of een echte Hollandse Daf is. Het aantal deelnemende voertuigen wordt beperkt door de grootte van de Markt in Sittard. Hierdoor is het deelnemersveld gelimiteerd tot 125 startnummers cq. deelnemende voertuigen. Jongere auto's zijn ter beoordeling van de toelatingscommissie.

Wat houdt de toertocht Sittard Klassiek in?

De toertocht start op de bewuste eerste zondag van september rond 10:30 uur vanaf de Markt in Sittard. Daar ontvangen de deelnemende equipes onder het genot van koffie en Limburgse vlaai hun startbewijs, ralleyplaat en routebeschrijving voor het eerste deel van de toertocht. De rit wordt nl. in twee delen gesplitst door een gezellige lunch na ongeveer 85 km. Na de lunch wordt het tweede deel van de route verstrekt die uiteindelijk na ongeveer 130 km om de Markt in Sittard weer eindigt. Het is dan ongeveer 16:00 uur. Dit geeft het enthousiaste publiek de gelegenheid om al die fraaie automobielen te bewonderen. De middag wordt afgesloten door een prijsuitreiking. Het kan dan gaan om een bijzonder zeldzame auto, een zeer fraaie en originele auto en/of een pechvogel.

Wat kost deelnemen aan Sittard Klassiek?

Deelname aan de toertocht gaat dankzij onze sponsoren al jaren gepaard met zeer beperkte kosten. Zie hiervoor de tab www.sittardklassiek.nl/inschrijven op deze pagina.


Historische posters Sittard Klassiek?: