Geslaagde 2022 editie!

Op zondag 4 september 2022 werd de 29ste editie van Sittard Klassiek verreden. Een event dat haar oorsprong kent uit het vieren van Sittard 750 jaar start in 1993. Nadat Covid in 2020 een rigoreuze streep door het evenement zette en we in 2021 gedwongen waren om een soort van Corona-editie van Sittard Klassiek te organiseren, konden we in 2022 weer terug naar het oude normaal: Start en Finish op de Sittardse Markt. Een plek die niet alleen voor de Sittardenaar, maar ook voor mensen van ver buiten de stadsgrenzen (oa. Roelofsarendsveen, Den Helder, Beegden, Düsseldorf (D) en Aachen), een speciaal en warm gevoel opwekt. Een plek waar Sittard Klassiek in belangrijke mate haar bestaan aan ontleent en waar we graag vanaf starten en finishen.

Zowel organisatie als rijders werden zondag getrakteerd op een heerlijk zomerse dag. Met temperaturen rond 30 graden werd Limburg zonovergoten het decor van deze 29ste editie van Sittard Klassiek. We kunnen als organisatie veel voorbereiden en organiseren, maar droog en warm weer is een grote gift die we in dankbaarheid aannemen. 

De bolides zijn 's ochtends via de Paardestraat de mooie  Markt opgereden waar deze ochtend al veel 'bedrijvigheid' was. De eerste zondag van september is immers ook traditioneel de zondag van het Alternatief Sjöttefees. Dat levert met muziek van kapellen een gezelligheid op, waar Sittard Klassiek met tevredenheid naar kijkt. De rijders zijn getrakteerd op een kopje koffie met Limburgse vlaai van Hotel De Limbourg. Zo wordt het monteren van de rallyplaat op de mooie bolides ook een gezellig klusje waar veel rijders even gaan buurten en bijpraten met andere deelnemers. 

Vanaf half elf, de mis in de Heilige Michielkerk is dan uit, zijn de auto's gestart aan de mooie toertocht door Limburgs land. Dit gebeurde onder regie van de Burgemeester Verheijen van Sittard-Geleen die de deelnemers vlaggend op weg stuurde. Uiteraard hadden we via Sittard Klassiek partner Crombeen voor passend vervoer gezorgd waarmee  burgemeester Verheijen samen met Martijn van Helvert in gezelschap van hun echtgenotes de toertocht gereden hebben.  

Via de maasdorpen ging de route over Maaseik, Geistingen, Thorn en vele andere mooie gehuchten en plekjes naar Haelen, waar de rijders van een mooie lunch gebruik maakten bij Restaurant de Vogelmolen. 

Vanaf 15:30 uur arriveerden de deelnemers weer op de Markt in Sittard. Daar vond om 17:00 uur de prijsuitreiking plaats. Dit jaar hadden we met een jubileum speldje ook speciale aandacht voor onze hoofdverkeersleider Boy, die deze klus al 25 jaar (!) voor ons verricht. Boy, dank je wel! 


Tevens sprak Burgemeester Verheijen nog een woord van dank en waardering voor het evenement en alle vrijwilligers, zoals de Scoutingleden van Scouting St Jozef. 

Het was een mooie dag,
het was een mooie Sittard Klassiek.

Dank aan de deelnemers, aan onze partners en sponsoren, aan de Horeca Markt en aan iedereen die aan Sittard Klassiek meegewerkt heeft.

Inschrijven voor de 30ste editie op zondag 3 september 2023 is reeds mogelijk via de menuoptie op deze website.
Doe dat snel, want vol = vol! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sittard Klassiek 2022 weer als gewend? Of toch aangepast?

Al sinds 1993 starten en finishen we met Sittard Klassiek op de mooie Sittardse Markt. Maar nadat Covid-19 steeds meer grip op de dagdagelijkse gang van zaken kreeg, schopten de Corona maatregels van overheidswege de poten onder onze evenementenvergunning en moesten we in 2020 de editie afzeggen. Maar in 2021 hebben we niet gekeken naar wat niet gaat, maar gekeken naar wat wel mogelijk is. Daarom zijn we van een alternatieve locatie gestart met een aangepast aantal deelnemers in een gefaseerde start. Dat werkte prima en we hebben er een mooie 2021 editie van gemaakt.
Op dit moment (zondag 6 feb 2022) regent het liters water en zitten we hopelijk in de laatste fase van de 'winter-lockdown'. Het is koud en grauw buiten en een zonnige Sittard Klassiek is nog 6 maanden weg. Als organisatie zeilen we scherp aan de wind en benutten we de mogelijkheden en vrijheden die we krijgen. Als dat onvoldoende ruimte biedt voor een Sittard Klassiek zoals we dat gewend zijn, zullen we een aangepaste versie organiseren. Maar we gaan in elk geval ook in 2022 rijden!

Geniet van hopelijk een mooi voorjaar en een warme zomer en blijf gezond!
Tot 4 september 2022: Sittard Klassiek!

 

Artikel De Limburger over Sittard Klassiek met Ambassadeur Hoekstra

SITTARD KLASSIEK Ronkende auto’s mogen weer even

De 27ste editie van toertocht Sittard Klassiek trok gisteren veel bekijks. Honderden mensen kwamen kijken naar de stoet van 148 auto’s, met aan kop een reeks legervoertuigen en eregast Pete Hoekstra. De ambassadeur van de Verenigde Staten stond ook stil bij 75 jaar vrijheid.


DOOR GEERTJAN CLAESSENS

 

Eigenlijk zijn het er te veel. Sittard Klassiek mag maximaal rond de 130 oldtimers laten starten. Deze zondagmorgen staan er 148 opgesteld op de Sittardse Markt. Daaronder een serie legervoertuigen, want de dag staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Nadat de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra en burgemeester Sjraar Cox een krans leggen bij het oorlogsmonument speelt een trompettist het Nederlandse en Amerikaanse volkslied. Na het lied geeft Hoekstra het startsein voor het vertrek van de stoet legervoertuigen door het zwaaien van de vlag. Hij schudt handen, om daarna met zichtbaar plezier plaats te nemen in een Cadillac uit 1956. Achter het stuur zit CDA-kamerlid Martijn van Helvert die Hoekstra uitnodigde.

Goed weer

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra geniet van een rit in een klassieke Cadillac. Achter het stuur CDA-kamerlid Martijn van Helvert. © Ermindo Armino Hoekstra is in zijn nopjes, want hij is gek op oldtimers. „Ik kom uit de staat Michigan. Dan moet je wel van auto’s houden”, lacht hij breed. Ook voorzitter Paul Spanjaard van Sittard Klassiek (http://sittardklassiek.nl/)heeft alle reden tot lachen. Want de stoet rijdt zonder problemen en met goed weer. Spanjaard kan tot zijn spijt niet meerijden, maar geniet zichtbaar van het schouwspel. „Wat ik hier zo mooi aan vind? Dat geluid van ronkende motoren. En die geur van uitlaatgassen, wat nu niet meer mag.” Rond elf uur zet de stoet klassieke auto’s zich in beweging. De voertuigen variëren van kleine Fiatjes en een auto met tweetaktmotor tot grote Mercedessen en Rolls Royces. Allemaal met trotse eigenaren die het publiek graag vertellen hoe bijzonder hun wagen(tje) is. Dat mag wat kosten. De Cadillac waar Hoekstra en Van Helvert in rijden verbruikt naar schatting een liter benzine per vier kilometer, dus dat tikt aardig aan. Rond 16.00 uur komt de stoet na een rit door Limburg en omgeving weer aan op de Markt, waar intussen de zon is doorgebroken. Hoekstra heeft genoten van een probleemloze rit en van het landschap. „Ik ben sinds ik begin vorig jaar ambassadeur werd zeker elf keer in Limburg geweest. En deze maand kom ik nog drie keer terug voor de herdenking van de bevrijding.” Het is de vraag hoe lang de 65-jarige gezant nog in zijn geboorteland blijft. „Toen ik hier kwam dacht ik dat dit mijn laatste baan zou zijn. Maar er is nu sprake van dat ik een andere functie krijg.” Hoekstra wordt genoemd voor een hoge functie bij de Amerikaanse inlichtingendiensten. „Het bevalt me hier goed, maar als ik de president ergens anders beter kan helpen doe ik dat”, klinkt het beslist.

Vriendschap

Hoekstra dankt zijn baan en kandidatuur mede aan zijn goede band met de Amerikaanse president Trump. Dat die in Nederland minder populair is, hoeft de goede banden niet in de weg te staan, vindt ook Van Helvert. Hij is voorzitter van de parlementaire vriendschapsgroep, die sinds vorig jaar de betrekkingen tussen Nederland en de VS wil verbeteren. „Vriendschap betekent niet dat je het overal over eens bent.” Over een ding zijn beiden het wel eens: Sittard Klassiek is voor herhaling vatbaar.

Einde artikel in de Limburger van maandag 2 september 2019

Premium Templates
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Дюшеме Виж ТУК