Sittard Klassiek 6 september 2015

 

Een heel jaar duren de voorbereidingen voor de jaarlijkse toertocht voor klassieke automobielen. Vergunning aanvragen, stroom op de Markt, dranghekken voor veiligheid en sponsordoeken, zoeken naar een geschikte lunchplaats, inschrijvingen ontvangen, inschrijvingen selecteren en bevestigen, sponsoren werven, ralleyplaten bedrukken en natuurlijk het uitzetten van de route.

We kunnen er als organisatie alle energie van de wereld in steken, maar er is één factor die door niemand nog te beïnvloeden is en die de dag maakt tot de schitterende dag die zondag 6 september 2015 was: het weer! Hoewel wat fris, waren de weergoden ons gunstig gestemd en hebben we het de hele dag droog gehouden tot op de prijsuitreiking van de Tombola na.

Die viel jammer genoeg in het water.


De ochtend was fris en menige cabrio reed met gesloten dak de Markt op. Maar bij het welkom heten op de Paardestraat was de sfeer optimistisch en vrolijk. Het beloofde een mooie dag te worden.

Vanaf 09:00 tot 10:30 hadden de deelnemers tijd om de bolides op de Markt te parkeren en bij de Uitgifte tafels hun startnummer, ralleyplaat en route op te halen.

Tevens was er voor de deelnemers door Hotel De Limbourg een kopje koffie met een stukje Limburgse vlaai beschikbaar gesteld.

Vanaf 10:30 kan de tocht van start.

U bent dan gewend om naar de volle stem van Maurice Jessen te luisteren die de startende auto’s gewoonlijk van commentaar voorziet.

Maar helaas was Maurice vanwege verplichtingen verhinderd en dat maakte dat voorzitter Hub Peters de microfoon ter hand nam en samen met wethouder Noël Lebens de equipes een mooie tocht toewenste.

We zijn er als organisatie trots op dat de heer Lebens genoten heeft van onze toertocht en tijdens de prijsuitreiking een hoofdrol heeft willen vervullen. Zeer bedankt!

 

Vanaf 15:30 werden de deelnemers op de Markt ontvangen door vele toeschouwers die zich vergapen aan de grote variatie van deelnemende voertuigen. De deelnemers werden bij de finish weer warm verwelkomt door 2 Sittard Klassiek dames die de door sponsor Bloemenhuis Iris/Tuincentrum De Hazelaar beschikbaar gestelde bloemetjes uitreikten.

Tot 17:00 hadden alle toeschouwers tijd voor het aanschouwen van de deelnemende voertuigen, want vanaf 1700 was alle aandacht voor de prijsuitreiking. Die startte traditioneel op de mooie klassieke vrachtauto van de heer Mart Zelissen, die als podiumauto dienst deed.

Voorzitter Hub Peters startte met het verstrekken van een cheque t.w.v. € 250,- aan een goed doel: Zorgboerderij Ophovenerhof

Daarna werd door de heer Loi, namens Continue Assurantiën en Vastgoed een mooi foto-schilderij uitgereikt. Dit wordt inmiddels bijna traditioneel door Continue beschikbaar gesteld.

Het prijzenfestijn was daarmee nog niet ten einde en gelukkig was de heer Noël Lebens bereid om volstrekt onafhankelijk 5 winnaars uit de tombolahoed te trekken die elk hun auto bij RZ Bandenservice gratis APK mogen laten keuren. Daarna werden een Safety-koffer en eenhorloge verloot dat door Autobedrijf Jasper beschikbaar was gesteld.

Last but not least werd een prachtig bord, beschikbaar gesteld door Gelerie Michel Knops, verloot.

En zo eindigde de 23ste editie van Sittard Klassiek rond 1800 uur. Maar niet voordat bij het weggrijden van de Markt, de deelnemende auto’s een kan ruitensproeiervloeistof uitgereikt kregen die door Autotaalglas beschikbaar gestelde was.

Dank aan iedereen die de 23ste editie mogelijk gemaakt heeft en in het bijzonder aan de deelnemers en de sponsoren. Zeer bedankt.

Tot zondag 4 september 2016. Dan is er alweer de 24ste editie van Sittard Klassiek!

 

Premium Templates
The Betst Bokies Romenia Bonus bet365 here.
Дюшеме Виж ТУК